Historie Renault

Historie van de logo’s van Renault

Renault

Historie Renault

Renault Voiturette

Renault is in 1899 opgericht door Louis Renault nadat hij op 24 december 1898 met zijn zelfgemaakte wagen, de Voiturette, door de straten van Parijs reed, meer bepaald de Rue Lepic. De kleine wagen was met een revolutionaire rechtstreekse transmissie uitgerust. Louis heeft op dezelfde avond meteen 12 verkoopovereenkomsten gesloten voor verdere productie van de wagen. Meteen werden door de broers van Louis, genaamd Marcel en Fernand Renault, de Société Renault Frères opgericht, oftewel het “Bedrijf van de Renault Broers”. Louis bleef een werknemer in het bedrijf en spitste zich toe op het design van de wagens. Al snel won de Voiturette zijn eerste races waardoor de productie steeg tot 71 wagens in hetzelfde jaar.

In 1902 werd de eerste twee-cilinder motor gemaakt die de basis vormde voor de opvolgende vier-cilinder waarmee Marcel Renault de winst behaalde in een race van Parijs naar Wenen.

Tijdens de eerste wereldoorlog werd er door het Franse oorlogsministerie 31 contracten aan Renault overhandigd voor verschillende voertuigen en motoren, zoals ambulances, taxi’s en vliegtuig motoren. De taxi’s brachten meer dan 4000 man naar het front waardoor ze de bijnaam “Taxis of the Marne” kregen.

Eind 1924, begin 1925 werd het Renault logo voor de vierde keer in zijn bestaan, veranderd. Het kreeg voor het eerst de diamant vorm die we in de huidige dag nog altijd kunnen herkennen in het huidige logo.

In 1945 werd Renault door de Franse staat genationaliseerd. De Société Anonyme des Usines Renault (oftewel SAUR) werd toen omgedoopt tot La Régie Nationale des Usines Renault (RNUR) of in het kort: La Régie.

Historie Renault

Renault 4CV

De eerste Franse wagen die meer dan een miljoen producties opleverde, was de 4CV die in 1946 werd voorgesteld. De wagen was in het geniep tijdens de tweede wereldoorlog ontwikkeld en was de eerste Renault met een achter geplaatste motor. Met een gewicht van maar 560kg, een zuinig benzine verbruik en verschillende versies, zoals een economisch model, een cabrio en een sport versie was deze wagen een hit in binnen en buitenland. De wagen werd tevens verkocht in de Verenigde Staten en geproduceerd in Japan.

In 1956 zette Renault zichzelf nog meer op de kaart doordat de 270pk turbinemotor in de Etoile Filante vier recordsnelheden verbrak op de Bonneville Salt Flats in de Verenigde Staten.

De Dauphine, meer de opvolger dan de vervanger van de 4CV, zag het levenslicht in 1956. Het was een enorm populair model dankzij de nieuwste accessoires van die tijd zoals verstelbare stoelen, verwarming en een automatische transmissie. De 4CV werd pas in 1967 afgeschreven, in die tijd de meest succesvolle Franse productiewagen met een totaal van 2,150,738 producties.

De veelbesproken Renault 4 werd in 1961 uitgebracht, een wagen die als idee had om op alle momenten praktisch te zijn. Een echte koffer die vergroot kon worden door de achterbank neer te klappen, een briljant gegeven in die tijd. Er zouden in totaal meer dan 8 miljoen wagens van worden geproduceerd en naar meer dan 100 landen worden geëxporteerd voordat de productie op 21 december 1994 werd gestaakt.

Een beetje verder de tijd: 1972. De iconische Renault 5 werd geboren. Er werd voornamelijk op jonge vrouwelijke klanten gericht, een stadswagentje die praktisch zou zijn in de toenemende drukte. Met een echte 1970 look, felle kleuren en vierkante wijzerplaten. In zijn eerste jaar nam de wagen 5% van de gehele Franse automarkt op zich om drie jaar later de best verkochte wagen in Europa te worden. Het stond aan de top van de rangschikking voor compacte wagens in Frankrijk voor meer dan 10 jaar en er werden meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht. De speciale R5 heeft een speciale plaats in de automobiel historie gekregen dankzij zijn grote successen.

Historie Renault

Jean-Pierre Jabouille in de RS01 F1 in Dijon 1979

Renault zorgde in 1977 voor een revolutie in de Formula 1, namelijk door turbo’s te introduceren. Zonder slag of stoot ging dit niet want de turbo’s kenden veel problemen waardoor andere teams hiervan afzagen.  Renault bleef echter doorzetten op de betrouwbaarheid en in 1979 werd hun volharding beloond door als eerste team ooit een Formula 1 race te winnen met een turbo aangedreven wagen.

De wereld’s eerste MPV, dat was de Renault Espace die in 1984 werd voorgesteld.  Nog nooit was er een wagen vertoond die zoveel ruimte had en zo veelzijdig was. Met achterzetels die omgedraaid konden worden om zo een “huiskamer gevoel” te creëren, was de Espace zowel verrassend als verleidelijk.

In 1990 werd de vervanger van de Renault 5 aangekondigd: de Renault Clio. De wagen wordt vanaf 1991 geleverd en staat bekend om zijn zuinigheid en kleine afmetingen, waardoor dit een veelgebruikte wagen maakt in het stadsverkeer. Zowel in 1991 als in 2006 won de Clio de prijs ‘Auto van het Jaar’. In Japan wordt de Clio verkocht onder de naam ‘Letucia’ aangezien Honda daar de rechten heeft op de naam ‘Clio’

Historie Renault

Nigel Mansell Williams Renault

In 1992 werd een volgend populair model op de markt gebracht, de Twingo, een wagen die de gecombineerde elementen uit een MPV en compacte wagens gebruikte. De Twingo werd snel ongelofelijk populair en is tot op heden nog altijd in gebruik. Maar ook de Safrane, de vervanger van de Renault 25 werd dat jaar uitgebracht. De wagen was een high-end model dat zijn productie zag lopen tot en met 2000. Maar nog een belangrijk punt in 1992 was de winst van de Williams-Renault renstal in de Formula 1 constructeurs kampioenschap en de winst van Williams-Renault chauffeur Nigel Mansell. Uit deze winst werd de legendarische Renault Williams geboren.

Renault werd in 1996 terug geprivatiseerd nadat ze in 1945 genationaliseerd waren door de Franse overheid.

Om de Zuid Amerikaanse markt beter te kunnen bedienen, werd in 1998 het in Curitiba Brazilië opgericht, een van de hoofd fabrieken in Zuid Amerika.

De Renault-Nissan alliantie kwam tot stand in 1999 waarmee Renault 36.8% van Nissan in handen kreeg. De alliantie die tot op heden stand houd en de vierde grootste van de automobiel industrie is, werd op dat moment geboren. Maar ook het Roemeense Dacia werd dat jaar overgenomen door 51% van de aandelen over te kopen. In die tijd was hun voornaamste model de Dacia 1310 dat in 1966 uitgebracht werd.

Een jaar later, in 2000, werd ook Samsung motors overgekocht waardoor deze bij de alliantie werd gevoegd. Renault Samsung Motors’s houdt zich bezig met het produceren en verkopen van wagens in Zuid-Korea.

Historie Renault

Renault DeZir Concept

Een volgende koop van aandelen volgt in 2008, waar Renault 25% van AVTOVAZ in handen krijgt, de Russische hoofd fabrikant van Lada.

In 2010 geeft Renault prijs dat het zijn design over een andere boeg wilt gooien. Dit doet het met de introductie van de concept wagen DeZir op de Paris Motor Show. De DeZir is het paradepaardje van de Nederlander Laurens van de Acker, de nieuwe directeur van design strategie van Renault.

Ook Silicon Valley blijft niet gespaard van Renault. In 2011 investeert Renault in de Open Innovation Lab, een paar minuten verwijderd van grote bedrijven zoals Google, Facebook, Apple en Amazon labs. Deze site gebruikt zijn ligging om een voordeel te halen om te leren over de nieuwe innovaties die de toekomst kunnen beïnvloeden van de automobiel industrie.

In 2012 werpt dit al meteen zijn vruchten af met de Renault ZOE. Dit was de eerste elektrisch aangedreven wagen voor de massamarkt die door Renault werd ontwikkeld. Het is op dit moment het best verkochte model in zijn categorie in Europa. 

Het Chinese Dongfeng werd in 2013 betrokken bij Renault door een joint-venture op te zetten tussen beide merken, genaamd Dongfeng Renault Automotive

Historie Renault

Renault Trezor Concept

Company (DRAC). Hierdoor krijgt Renault een stevige voet aan Chinese bodem door een fabriek in Wuhan op te richten.

De TREZOR is de spirituele opvolger van de DeZir. Deze werd op de Paris Motor Show in 2016 voorgesteld en zal dienen als design inspiratie voor de toekomstige modellen van de Renault stal. In hetzelfde jaar neemt Nissan het noodlijdende Mitsubishi over waardoor Mitsubishi bij de alliantie komt.

In 2017 werd de R.S. 2027 Vision voorgesteld op de Shanghai Motor Show. Deze laat zien hoe Renault kijkt naar de toekomst van motorsport en steunt op die belangrijke technologische innovaties, namelijk: elektrische voertuigen, verbonden voertuigen en autonomistische voertuigen.