Clio versie 5 (of toch 4.3?)

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

Hij is er dan eindelijk, de nieuwe Renault Clio 5! Volgens Renault: Een nieuwe, verleidelijke look, een vernieuwd interieur en meerdere persoonlijkheden. Of is het eerder een mini-Megane?

De nieuwe Clio 5 is gebasseerd op het principe rond “Evolutie en Revolutie”. Mede door het enorme succes van zijn voorganger, de Clio 4, is de wagen enkel wat volwassener geworden, de grote lijnen van de Clio 4 zijn daarom behouden. Binnenin werd alles opnieuw ontworpen, Renault zijn antwoord op de kritiek die het kreeg op de kwaliteit van het voorgaande infotainment systeem.

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

CMF-B

De Clio 5 is gebouwd op het CMF-B platform, een platform dat volgens Renault beantwoord aan de meest recente technologische evoluties en uiteindelijke in de gehele alliantie van Renault-Nissan-Mitsubishi gebruikt zal worden. Het hele platform is al in gereedheid gebracht voor de onoverkomelijke komst van elektrisch rijden. De afmetingen van de nieuwe Clio 5 blijven desondanks wel min of meer gelijk met die van de Clio 4. De nieuwe telg in de familie is echter wel 14 millimeter korter, 30 millimeter lager, een halve centimeter kortere wielbasis, bijna 22 kg lichter maar heeft met 391 liter wel beduidend meer koffer ruimte.

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

C-Signatuur rondom

Zoals al eerder gezegd, de buitenkant van de nieuwe Clio 5 is ten opzichte van de vorige modellen niet zo opvallend veranderd als men de wagen snel bekijkt. Wat meteen in het oog springt, zijn de (standaard) C-signatuur LED koplampen. Deze lopen, net zoals bij zijn grote broer de Megane, door tot in de bumper. Dit zien we ook wanneer we bij de achterbumper de achterlichten bekijken, ook hier is het C-signatuur duidelijk zichtbaar samen met het langere derde remlicht. De grille is iets groter geworden, wat tot betere motorkoeling moet zorgen, en zijn er luchtdeflectors bij de wielkasten.

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

Niet te missen: tablet

Het interieur daarentegen heeft wel een grondige metamorfose gekregen. Renault wenste groot in te zetten op de kwaliteit en ergonomie van de cockpit, hierdoor heeft de nieuwe “Smart Cockpit” een 9,3 inch (23,62 cm) tablet ter beschikking die verticaal gemonteerd en lichtjes gebogen is naar de bestuurder toe. Eveneens krijgt de nieuwe Clio een nieuw “Easy Link” systeem. Ook het TFT-instrumentenpaneel is volledig digitaal, 7 tot 10 inch groot(17,78 tot 25,4 cm, afhankelijk van de uitvoering) en krijgt bij de duurste uitvoering ook de mogelijkheid om het navigatiescherm weer te geven in dit paneel.

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

Er is ook de optie om voor het premium audiosysteem van Bose te kiezen. Omdat deze in de dubbele laadbodem geïntegreerd zit, is het mogelijk om een vlakke laadvloer te bekomen als men de achterste zetels neerklapt. Ook mede dankzij de dunnere voorzetels en het volledige herontworpen dashboard, hebben de achterste passagiers nu een centimeter of twee méér beenruimte dan bij zijn voorganger. Ook is het harde plastic veelal weggewerkt, er wordt nu meer gebruik gemaakt van zachtere materialen. Bij de deurpanelen is dit helaas een optie, de standaard uitrusting heeft nog altijd het hardere plastic zitten.

Personalisatie en kleuren

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

Renault heeft deze keer ook groots ingezet op personalisatie. Zo zijn er opties voor de centrale console, dashboard, deur panelen, stuur en armleuningen te vinden. Verder kan je kiezen uit meerdere kleuren van omgevingslicht, acht verschillende ontwerpschema’s voor de cabine en zelfs de kleuren van de ventilatie. Waar de Clio 4 nog werd gepresenteerd met het tegenwoordig enorm populaire “Rouge Flamme”, wordt de Clio 5 gelanceerd in wederom een nieuwe kleur: “Orange Valencia”. In totaal staan er 11 kleuren in de catalogus van Renault, met onder meer nog een speciale bruine en blauwe kleur.

R.S. Line en Initiale Paris

Clio versie 5 (of toch 4.3?)

De R.S. line is de vervanger van de G.T. line; Renault wilt hierdoor de Clio de meer agressievere look geven die de R.S. zal krijgen. In deze R.S. line krijgt men de honingraatgrille, 17″ lichtmetalen velgen, sportzetels, een geperforeerd lederen stuurwiel en sierstrips in carbon look.

De Initiale Paris variant is een al eerder voorkomend afwerkingsniveau. Hier staat meer de luxe en elegantie op de voorgrond met onder andere een haaienvinantenne, specifieke velgen, verchroomde details rond de ramen, stootlijsten voor de deuren, een eigen specifieke grille en bijhorende luxe zetels in de wagen.

Motoren

De nieuwe Clio zal ook met een hybride te bestellen zijn, maar dit zal pas later in het jaar mogelijk zijn. Er wordt verwacht dat Renault met een, door Nissan geproduceerde 1.6l motor, van 88 à 89 pk komt met een bijkomende elektrische motor van 40 pk.

De overige motoren worden volgens sommige bronnen:

• 1.0-liter benzine met 65 pk
• 1.0-liter benzine met 75 pk
• 1.0-liter turbo benzine met 99 pk
• 1.0-liter turbo benzine met 129 pk
• 1.5-liter turbo diesel met 84 pk
• 1.5-liter turbo diesel met 114 pk

De motoren voor de Clio G.T. en de Clio R.S. zijn helaas nog niet bekend. Er wordt echter wel verwacht dat deze een 1.3-liter turbo benzine met 150 pk (G.T.) en een 1.8 liter turbo benzine met 225 pk (R.S.) zullen ontvangen.

Clio versie 5 (of toch 4.3?)


Geplaatst in Clio Nieuws, Renault Nieuws.