Clio productie naar Bursa, Turkije

Clio productie naar Bursa, Turkije

Naar verluidt wil Renault voor de productie van de nieuwe Clio uitwijken naar Turkije. De huidige Clio, die in 2012 zijn intrede deed, loopt op zijn laatste benen en de volgende generatie staat dan ook klaar om hem op te volgen. De verhuizing van de productie zou het begin betekenen van het einde van de Franse productie van de Clio.

Clio productie naar Bursa, TurkijeDe vierde generatie Clio was een verkoopknaller. Inmiddels zijn we zes jaar verder en staat er een vijfde generatie op de planning voor 2019. Verschillende bronnen beweren tegenover persbureau Reuters dat Renault de opvolger wil gaan produceren in haar fabriek in Bursa, Turkije. In dezelfde fabriek rolden ook ooit de Renault 9, 12, 19 en Mégane van de band. Renault had al in 2010 het plan om ook de Clio hier te gaan bouwen, maar dit zorgde toen voor veel weerstand van de Franse overheid, Renaults grootste aandeelhouder. Topman Carlos Ghosn werd door Sarkozy op het matje geroepen.

Renault zou de verhuizing van de productie van de nieuwe Clio uit Flins willen compenseren met een verhoging van de productie van elektrische auto’s in eigen land, om op die manier de Franse overheid tegemoet te komen. Volgens een woordvoerder van Renault zijn er echter nog helemaal geen definitieve plannen gemaakt over de toekomst van de productie van de Clio.

 

Bron: Autoweek

Geplaatst in Clio Nieuws.