Clio 5: Het komt er aan

Clio 5: Het komt er aan

Aangezien het huidige model van de Clio al een 6-tal jaren op de markt is, wordt er al enkele maanden gespeculeerd en gediscussieerd over de nieuwe versie, namelijk de Clio 5.

Wanneer de voorstelling precies zal zijn, valt nog af te wachten. Gaat Renault voor de Parijse motorshow, die van 4 tot en met 14 oktober 2018 plaatsvindt in de Porte De Versaille, of zal Renault deze keer wachten tot de Geneva International Motorshow van 7 tot en met 17 maart 2019? De verkoop wordt alleszins verwacht vanaf midden 2019.

Wat wél vrijwel zeker is, is dat Renault enorm op technologie zal inzetten, om zo de concurrentie te kunnen blijven aangaan in het B-segment met onder andere de Ford Fiesta, Seat Ibiza en Volkswagen Polo.Clio 5: Het komt er aan

Wat zijn onder andere de geruchten?

Eerst en vooral zal de Clio het design van zijn grote broer, de Megane 4, hoogstwaarschijnlijk volgen met wat elementen die uit de Symbioz concept wagen worden geplukt. Een enorm groot verschil met de huidige versie wordt echter niet verwacht, in ieder geval niet zoals dat het geval was tussen de Clio 2 en Clio 3, en de Clio 3 en de Clio 4. Het zal eerder een update zijn, zeker gezien het platform waarop de Clio 5 zal worden gebouwd, een update is van het bestaande CMF-B platform dat wordt gedeeld met Nissan en later waarschijnlijk ook met Mitsubishi. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het voor de alliantie veel minder kost dan een geheel nieuw platform te ontwikkelen.

Wat er dan wél groots wordt aangepakt is het interieur volgens Laurens van den Acker, Senior Vice President van Corporate Design van Renault, de hoofdverantwoordelijke voor het design van de Renault modellen. Er wordt verwacht dat de middenconsole gedomineerd zal worden door een groot tablet in portret modus, in tegenstelling tot de huidige landschapsmodus, zoals degene in de huidige Megane 4 maar dan nog meer in lijn met de huidige Tesla modellen. Meer apps, meer toekomstgericht en boordevol snufjes; dat zouden de kenmerken moeten zijn van de console van de Clio 5. De kwaliteit van materialen die Renault in het interieur gebruikt dient volgens van den Acker drastisch verbeterd te worden, dit is een verwachting die hij wilt inlossen bij de voorstelling van de nieuwe Clio.

Clio 5: Het komt er aan

Qua motoren is het nog niet helemaal duidelijk. De nieuwe 1.3 turbo benzinemotor zal vrijwel een zekerheid zijn, maar ook de 0.9 turbo benzinemotor zal worden verwacht, al dan niet in een gereviseerde versie. Als Renault nog in een echte pure diesel gaat investeren blijft maar de vraag, maar er is wel een hardnekkig gerucht dat Renault een hybride diesel zal introduceren, genaamd Eco2, al zou deze niet bij de lancering beschikbaar zijn maar pas een jaar later worden voorgesteld. Ook een hybride benzinevariant zou op de planning staan, dit zou een kleine benzinemotor worden met 48V aan elektriciteit om de CO² normen en het verbruik omlaag te halen. Een geheel elektrische variant zou echter niet tot de mogelijkheden behoren, vooral omdat Renault anders in het vaarwater van hun eigen Zoë zouden komen, de best verkochte elektrische wagen van 2017 in Europa.

Autonome technologie zou ook worden geïntroduceerd in de Clio 5. Zo zou de Clio level 1 en level 2 beschikbaar hebben als optie. Voor level 1 betekent dit bijvoorbeeld Adaptieve Cruise Control, parkeerassistentie en spoorassistent, of Lane Keeping Assistance, maar ten allen tijde dient de bestuurder zijn handen op het stuur te houden. Voor level 2 kan je denken aan de autopilot van Tesla: het accelereren, vertragen en sturen kunnen door de auto worden overgenomen, kan de wagen de lijnen van de weg volgen en zelfstandig parkeren. Hier is het niet nodig je handen aan het stuur te hebben maar dit is vooralsnog illegaal in de meeste landen en daarom zeker niet aan te raden. Desondanks dat dit makkelijk kan zijn in het dagelijks leven en zeker als je lange afstanden doet, dien je wél ten allen tijde alert te blijven en de controle zelf terug over te nemen als er een gevaarlijke situatie dreigt of er een onverwachte gebeurtenis zich voordoet. Hoe dit zal werken met betrekking tot de wetgeving in de verschillende landen, dat is een ander punt.

Clio 5: Het komt er aan

Ook het gewicht zou Renault willen aanpakken. Ondanks dat de Clio zeker geen zwaargewicht is, helpt een reductie hiervan natuurlijk ook met het brandstofverbruik. Zo zou aluminium worden geïntegreerd in het frame, zou er gebruik worden gemaakt van dunnere glazen en een nieuw en lichter type remsysteem geïnstalleerd worden.

Clio 5: Het komt er aan

De Renault Clio 5 R.S. kan dan natuurlijk ook niet uitblijven. Wat echter niet zeker is, is de motorkeuze die ze gaan gebruiken. Gaan ze voor dezelfde 1.6 turbo benzinemotor in een gereviseerde versie of gaan ze toch de 1.8 turbo benzinemotor van de Renault Megane 4 R.S. gebruiken met gelimiteerd vermogen zoals je hier al kon lezen? De tweede strategie is eentje die ook al wordt toegepast bij Volkswagen waarbij hun Polo GTI, de concurrent van de Clio R.S., de 2.0 turbo benzinemotor heeft gekregen van zijn grote broer de Golf GTI.

Geplaatst in Clio Nieuws.