Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

Clio 5 – De prijzen in België en Nederland

De Clio 5 komt eraan en natuurlijk zijn we benieuwd naar de prijzen. Hieronder al wat meer informatie over de prijzen die gehanteerd worden in België en Nederland tot zover bekend.

België:

De basisvariant, “Life” genoemd, begint in België met een vanaf prijs van € 14.875. Hiervoor krijg je de absolute basis van de Renault Clio 5 met een SCe 75pk benzinemotor en 15 inch velgen.

Wanneer je toch wat meer luxe wilt en kan veroorloven, kan je naar de “Zen” uitvoering gaan waar je een manuele airco, 16 inch velgen en het Easy Link infotainment systeem met een 7 inch scherm in kan vinden. Ook heb je meer motorkeuze, namelijk de eerder genoemde SCe 75 (€ 16.500), TCe 100 (€ 17.500) en Blue dCi 85 (€ 19.800).

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

Wanneer je nog meer luxe wilt, komen we uit bij de “Intens” uitvoering. Hierbij bestaat de standaarduitrusting uit handenvrije toegang, handenvrij starten, automatische airco, automatische grootlichten, 16 inch velgen, parkeersensoren achteraan en LED kop- en achterlampen. Bij de keuze van de motor, valt de SCe 75 logischerwijze buiten boord. In de plaats hiervan kan men kiezen voor de TCe 100 (€ 19.000) en de TCe 130 met EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling (€ 21.900); en voor de dieselrijders is er de keuze uit de Blue dCi 85 (€ 21.300) en Blue dCi 115 (€ 22.000).

Tevens wordt er een speciale uitvoering uitgebracht, namelijk de “Edition One“. Deze heeft een speciale uitrusting die enkel te vinden is op deze uitvoering. Als verdere basisuitrusting vinden we parkeersensoren vooraan, een dodehoekwaarschuwing, parkeerhulp, het Renault Easy Link infotainment systeem met 9,3 inch scherm, navigatie, getinte ruiten en zijn de zetels in kunstleder afgewerkt.

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

Tevens worden de R.S. Line en Initiale Paris versies op de Belgische markt uitgebracht. Echter zijn hier de officiële prijzen nog niet van meegedeeld.

Hiernaast zijn ook de prijzen van de diverse packs al beschikbaar gesteld. Zo hebben we het Look-pack waar men onder andere kan kiezen voor 16 inch (€ 350) en 17 inch (€ 550) velgen, het RS Line-pakket (€ 1.500 tot € 2.000 euro indien men kiest voor lederen zetels), het City-pack waar men parkeersensoren en achteruitrijcamera kan toevoegen (€ 300 tot € 550) en het Techno-pack waar men het 9,3 inch scherm krijgt, i.p.v. het 7 inch scherm, van het Renault Easy Link infotainment systeem samen met de parkeerhulp vooraan, achteruitrijcamera, automatisch parkeren en dodehoekwaarschuwing.

Natuurlijk zijn er ook opties die je zelf kan toevoegen zonder pack.

Versieprijzen België:

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

 

Nederland:

De basisprijs vanaf € 17.290 geldt voor de Clio met TCe 100-motor in de uitvoering Life. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Active Emergency Braking, Lane Keep Assist en Safe Distance Warning, LED Pure Vision koplampen, airconditioning en een audiosysteem.

Na de Life volgt de uitvoering Zen. Die heeft onder andere het volledig nieuwe EASY LINK-multimediasysteem met 7-inch touchscreen, 16-inch designwielen en verchroomde accenten binnen en buiten.

De uitvoering Intens is standaard voorzien van elektronisch geregelde airco, Renault handsfree card, parkeersensoren achter en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Ook standaard is MULTI-SENSE waarmee de rijbeleving en ambianceverlichting naar wens zijn in te stellen.

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

De R.S. Line vervangt de GT-Line van de vorige generatie en legt het accent op sportiviteit. Deze uitvoering onderscheidt zich met een agressievere voorbumper met F1-blade, achterbumper met diffuser en 17-inch wielen ‘Magny Cours’. Het interieur is voorzien van sportstoelen, carbon-look accenten, zwarte hemelbekleding en R.S.-logo. Verder komt het EASY LINK-systeem met een 9,3-inch touchscreen.

Tot slot is er de Clio Initiale Paris met een extra hoog niveau van luxe en verfijning. Rundlederen bekleding, verwarmbaar stuurwiel en voorstoelen en een draadloze telefoonlader zijn bijvoorbeeld standaard, evenals 17-inch wielen ‘Initiale Paris’, afwijkende grille met Initiale Paris-logo en allerlei elementen in hoogglans zwart.

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

Versieprijzen Nederland:

Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

Afmetingen en technische gegevens:


Clio 5 - De prijzen in België en Nederland Clio 5 - De prijzen in België en Nederland

 

Geplaatst in Clio Nieuws, Renault Nieuws.