Forumregels

Onderstaande regels zijn samengesteld door de forumbeheerders van Clio Club, de regels gelden voor iedereen die gebruik maakt van dit forum. Onderstaande regels zijn samengesteld om het forum leuk te houden voor alle leden en bezoekers.

 1. Forumregelement Clioclub Nederland

  1. Het doel van Clio Club

   Clio Club is een website en forum speciaal voor de Renault Clio, zijn gebruikers en liefhebbers. Nadruk ligt voornamelijk op het delen van ervaringen van leden met een Renault Clio op het gebied van gebruik, onderhoud en kleine upgrades aan de Clio in de breedste zin van het woord. Op het forum vind je derhalve voornamelijk vragen en antwoorden over het normale gebruik, voorkomende storingen en algemene informatie met betrekking tot de Renault Clio. Voor specifieke aanpassingen zoals tuning in de breedste zin van het woord is wel ruimte maar hier ligt niet de nadruk. #
  2. Algemene regels
   • Ben je net nieuw op het forum, dan kan je je voorstellen in het “Wie is wie? Voorstel topic”. Op deze manier kunnen andere mensen kennis met je maken. Je kunt dit topic vinden in het gedeelte Forumcafé.
   • Opruiende, uitlokkende, bedreigende of racistische posts en/of PM’s leiden tot een forumban.
   • Blijf ontopic. Dit om te voorkomen dat het hele forum een grote chatbox wordt en de hoofdzaken niet meer van de bijzaken zijn te onderscheiden. Voor chat en ontspanning hebben we het gedeelte Forumcafé.
   • Topictitels en -berichten mogen niet uitsluitend bestaan uit hoofdletters. Dit geldt ook voor reacties in topics. Het gebruik van alleen hoofdletters wordt op forums gezien als schreeuwen. Probeer ook het gebruik van uitroeptekens en vraagtekens te beperken.
   • Het gebruik van smileys in posts is toegestaan, maar doe het met mate. Het doel van smileys is het helpen van een toon te zetten in je post. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk op welke manier je iets wilt zeggen.
   • Heb je onenigheid met een andere forumgebruiker? Praat dit dan uit via PB. Het staat niet netjes om open en bloot een onenigheid uit te praten op het forum en het bederft de sfeer op het gehele forum. Bij constatering van dit feit zal er onmiddellijk worden ingegrepen door een lid van het beheerteam.
   • Juridische geschillen worden niet op het forum besproken. Bij constatering van dit feit zal er onmiddellijk worden ingegrepen door een lid van het beheerteam.
   • Quote uitsluitend informatie in je post die nuttig/relevant is. Het is dus niet de bedoeling dat er hele stukken tekst of foto’s worden ge-quote (zie ook: "Reageren op bestaand topic" hieronder).
   • Het forum is niet bedoeld als advertentie-site. Commerciële reclame is daarom niet toegestaan. Wil je een product onder de aandacht brengen van de leden, dan zijn daar voorwaarden aan verbonden. Neem hiervoor via beheerteam@clioclub.info of via PB contact op met het CCNL Beheerteam.
   • Topics en posts met een link naar "snel geld verdienen" sites of "bedelverzoeken" zullen zonder opgaaf van reden door het beheer worden verwijderd.
   • Berichten waarin een ander onheus bejegend wordt of anderszins in een kwaad daglicht wordt gesteld zullen zonder opgaaf van reden door het beheerteam worden verwijderd.
   • Topics over ongelukken zijn niet toegestaan tenzij het door de persoon wordt geplaatst wie het is overkomen.
   • Het posten van links naar illegale software en/of sites is verboden.
   Zie je een bericht waarvan je vind dat het onjuist, kwetsend of anderszins niet juist is, dan kan je deze eenvoudig melden door op de meldknop Afbeelding te klikken. Je kan dan een korte reden opgeven waarom je het betreffende bericht hebt gemeld. Het Beheerteam ziet deze melding in het beheermenu en kan eventueel gepaste actie ondernemen. #
  3. Avatars en onderschriften

   Op het Clio Club forum kan elke gebruiker een zogenaamde avatar bij zijn naam voegen. De maximale afmetingen zijn 125x125 pixels.
   Voor de onderschriften geldt dat het onderschrift duidelijk moet zijn en maximaal 2 regels groot mag zijn. De maximale afmetingen voor een onderschriftafbeelding zijn 80x800 pixels.
   Kwetsende en/of aanstootgevende avatars of onderschriften zullen door het Beheerteam zonder opgaaf van reden worden verwijderd. #
  4. De zoekfunctie

   Dit forum heeft een zogenaamde zoekfunctie. Met deze functie kun je zoeken naar specifieke onderwerpen die eerder al gevraagd en/of behandeld zijn op het forum. #
  5. Starten nieuw topic

   Heb je een vraag die nog niet is behandeld of heb je iets belangrijks mede te delen, dan kan je een nieuw topic starten.
   Een nieuw topic kan je starten door in het betreffende gedeelte van het forum links onderin op Afbeelding te drukken.
   Het is de bedoeling om dan bij “Onderwerp” een kort en bondige titel neer te zetten.
   In het tekstvak daaronder kan je je vraag of mededeling neerzetten. #
  6. Reageren op een bestaand topic

   In het vak onderaan een topic kan je "Snel reageren".

   Afbeelding

   Hier kan je gelijk beginnen met typen en hoef je alleen nog op de knop "Bevestig" te klikken om je bericht te plaatsen.
   Wil je de tekst opmaken, afbeeldingen of smileys aan je bericht toevoegen klik dan op "Volledig bewerker", daarmee kom je in hetzelfde venster als via de "Plaats Reactie"-knop: Afbeelding.
   Bij “Onderwerp” hoef je niets in te vullen wanneer je op een bestaand topic reageert. Je kan gelijk in het tekstvak reageren. Je kan achteraf altijd je eigen berichten aanpassen. Dit doe je door op de knop Afbeelding te klikken.

   Als je wilt reageren op het laatste bericht in een bestaand topic, dan is het gebruik van de Afbeelding niet nodig. #
 2. Marktplaats

  Op dit forum hebben we ook een Clioclub Marktplaats. In dit gedeelte kan je spullen te koop aanbieden of aangeven dat je iets zoekt. Het is dus niet toegestaan om ergens anders spullen te koop aan te bieden op het forum.
  Voor de Clioclub Marktplaats gelden de volgende regels:
  • Het te koop aanbieden en/of te koop vragen van een bepaald artikel en/of dienst via dit forum is gratis en geschiedt volledig op eigen risico.
  • Bied je iets te koop aan in “Aangeboden”, dan is een foto verplicht. Heb je je advertentie op Marktplaats.nl staan, dan mag een link naar de desbetreffende advertentie ook worden geplaatst. Meer informatie over foto's uploaden, kan je hier vinden.
  • Mocht er binnen 24 uur na plaatsing van de advertentie geen werkende foto of link zijn geplaatst, dan zal het betreffende topic zonder opgaaf van reden worden verwijderd.
  • Als je iets zoekt, beschrijf dit dan duidelijk en gedetailleerd, gebruik zo mogelijk een voorbeeldfoto.
  • Zet in je verkoop/kooptopic altijd een richt- of vraagprijs. Wil je dat mensen bieden op een artikel, zet dit dan ook in je verkoop/kooptopic.
  • Zet in je verkoop/kooptopic altijd een e-mailadres of telefoonnummer zodat andere kunnen reageren. Mocht je dit niet willen, vermeld dan dat mensen kunnen reageren via PB.
  • Om onoverzichtelijkheid te voorkomen worden de koop –en verkooptopics na 100 dagen automatisch verwijderd.
  • Mocht je een korting voor CCNL-leden kunnen regelen of een leuke actie? Neem dan contact op met een van de beheerders. Deze kunnen je advertentie dan verplaatsen naar “Clioclub ledenvoordeel”.
  • Berdrijfsmatig adverteren is niet toegestaan.
  • Als je het te koop aangeboden artikel hebt verkocht geef dit dan zo snel mogelijk door aan één van de beheerders. Dit kan via PB maar ook door op de meldknop Afbeelding te klikken. Je advertentie zal dan worden verwijderd.
  Disclaimer

  Het staat de leden van de Clio Club vrij om via het forum, al dan niet tegen betaling, diensten en goederen aan te bieden. Beheerteam van Clioclub is niet verantwoordelijk voor de afhandeling van de tussen leden aangegane overeenkomst, danwel daar uit voortvloeiende gevolgen. Bij constatering van onrechtmatigheden als misleiding, oplichting of dergelijke, welke aan het beheerteam van Clio Club worden gemeld, behoud het beheerteam zich het recht voor de veroorzaker daarvan zonder verdere opgaaf van reden van het forum van Clio Club te verwijderen. #
 3. Meetings

  De Clio Club organiseert per jaar een aantal meetings.

  De regels bij zo’n meeting zijn de volgende:
  • Het is tijdens de gehele meeting niet toegestaan om overlast te veroorzaken door bijvoorbeeld burn-outs, harde muziek, asociaal rijgedrag.
  • Deponeer je afval in de vuilnisbak en niet daarbuiten.
  • Te allen tijde dienen de instructies van de organisatie te worden opgevolgd.
  Personen die zich niet aan bovenstaande regels houden, zullen worden ge-banned van het CCNL-forum.

  Deze regels zijn ook van toepassing bij het gezamenlijk rijden naar en van een meeting.

  Heb je zelf een leuk idee voor een Clio Club meeting?

  Wie dat wil kan ook zelf een meeting organiseren. Heb je daar hulp of tips bij nodig neem dan contact op met een lid van de Meeting Commissie. Zij kunnen je dan adviseren en eventueel verder helpen bij het organiseren. #
 4. Account verwijderen
  Heb een account maar wil je dat verwijderd hebben?

  Vraag het hier of stuur een e-mail naar: beheerteam@clioclub.info #